Articole,  Home

Coloana vertebrala

Sambata am avut ocazia de a participa la un eveniment organizat la Budapesta dedicat coloanei vertebrale, afectiunilor si terapiilor acesteia.
Coloana are rol in sustinerea capului, trunchiului, membrelor superioare si gazduirea maduvei spinarii.

Stim bine ca abia sunt persoane care la un moment dat sa nu se planga de dureri de spate. Ignorarea simptomelor/durerilor nu ajuta la nimic. De multe ori simptomele par sa nu aiba legatura cu coloana. Poate sa fie vorba de cefalee, insomnie, ameteli, sunete in urechi, tuse sau chiar tulburari digestive.
Nu mai este un secret faptul ca sedentarismul si mentinerea unei pozitii incorecte pe scaun nu fac altceva decat sa tensioneze muschii si sa suprasolicite coloana vertebrala.

De multe ori persoanele care sufera de probleme la nivelul coloanei vertebrale renunta la orice fel de miscare, crezand ca repausul va fi de ajutor. Intr-adevar exista situatii care impun repaus la pat (ca de exemplu lombosciatica sau crizele de lumbago), insa in cele mai multe cazuri terapia prin exercitii specifice este de mare ajutor in tratarea problemelor coloanei.
Aceste exercitii corecteaza postura, tonifica musculatura spatelui si mentin coloana mobila.

Este deosebit de important sa constientizam obiceiurile gresite ce duc la afectiuni dureroase ale coloanei vertebrale, respectiv sa dezvoltam o rutina ce implica exercitii fizice specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.