Da, sindromul de lene chiar exista!
Ce este sindromul de lene? Este o stare continua de letargie aproape inexplicabila care determina persoanele care duc un stil de viata sedentar sa se simta lipsite de energie, chef de viata si sa isi petreaca timpul liber pur si simplu lenevind (in fata televizorului, in pat, navigand pe internet, etc.).
Aceste persoane nu au nici chef, dar nici energie sa inceapa o activitate ce presupune efort fizic, astfel ca ei prefera sa ramani inactivi cat de mult se poate.
Problema majora este faptul ca aceasta stare ii predispune obezitatii, depresiei si multor probleme de sanatate.

Este foarte usor sa te obisnuiesti cu acest stil de viata si cu atat mai greu sa renunti la el, sa adopti comportamente mai sanatoase.

Cum sa scapi de aceasta stare?
In primul rand, trebuie sa iti doresti cu adevarat schimbarea si sa constientizezi pericolele sedentarismului. In al doilea rand ar trebui sa iti reorganizezi programul zilnic. Ar fi bine sa limitezi timpul petrecut in fata televizorului/ computerului si sa iti faci mai mult timp liber pentru activitati noi, relaxante dar si antrenante.
Este indicat sa iti stabilesti obiectivele. Daca ai avut o perioada buna un stil de viata sedentar, nu inseamna ca trebuie sa te transformi peste noapte intr-un sportiv de performanta.
Incercati sa nu va pierdeti motivatia, de aceea este bine sa diversificati modurile in care faceti miscare.

Invinge lenea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Articolul următor

Gimnastica preventiva pentru coloana vertebrala

mie oct. 3 , 2018
Afectiunile coloanei vertebrale sunt unele dintre cele des mai intalnite suferinte in randul populatiei Durerile de spate pot sa aparea la orice varsta, chiar si […]

S-ar putea să-ți placă