Articole,  Home

Reguli pentru a avea o ora reusita de sport

Nu conteaza daca esti incepator sau avansat, pentru a avea o ora reusita de sport trebuie sa ai in vedere regulile de mai jos.

o Practica sport regulat, de cel putin 2-3 ori pe saptamana si incearca sa mentii acest ritm, indiferent de starea ta de spirit sau vremea de afara.
o Foloseste pantofi de sport de buna calitate (si nu de strada). Pantofii de sport trebuie sa fie curati, mai ales talpa, care nu trebuie sa contina pietricele sau pamant. Nu numai ca deterioreaza podeaua, dar s-ar putea ca altii sa se accidenteze din aceasta cauza.
o Hidratarea in timpul sportului este foarte importanta. Dupa cum stiti, este recomandat a se consuma min.2 litri de apa pe zi. In timpul unui antrenament puteti sa consumati lejer ca.500-1.000 ml de apa plata.
o Respirati! Si nu oricum, ci corect. Adesea avem prostul obicei de a respira superficial, astfel generam un deficit de oxigen, care poate genera senzatia de ameteala si dureri de cap.
o Efectueaza corect exercitiile si tine spatele cat mai drept.
o Mananca cu cel putin 2 ore inainte de antrenament.
o Imbraca-te in haine lejere de sport din bumbac, in care sa te simti confortabil. Nu recomand hainele foarte stramte, deoarece te vor face sa te simti incomod, respectiv sa ai probleme la unele miscari.
o Folositi oglinda in timpul exercitiilor, dar nu pentru a va verifica machiajul, ci pentru a va asigura ca postura si miscarile sunt executate corect.
o Renuntati la telefonul mobil.
o Folositi propriul prosop.
o Depuneti efort moderat la inceput, daca ati avut o viata mai sedentara.
o Alternati antrenamentele, lucrand toate grupele de muschi.
o Relaxati-va! Daca ati avut o zi stresanta, incercati sa uitati de probleme si in timpul sportului sa va concentrati doar asupra exercitiilor.

Orele de sport nu trebuie sa fie un chin, ci o placere de a face miscare.

Get fit @ FITLAND!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.